Puntenaftrek: Eredivisie Round Up: Pepi vuurt PSV naar overwinning terwijl Feyenoord opnieuw punten laat liggen, inclusief…..

PSV Eindhoven heeft de sterke start van het Eredivisie-seizoen vrijdag voortgezet met een comfortabele 2-0-zege op Willem II in Tilburg, dankzij een brace van Ricardo Pepi. Het resultaat houdt PSV in topvorm en blijft onder manager Peter Bosz een dominante kracht.

Ondanks een aanzienlijke selectiewisseling door Bosz, waaronder rustende sterspelers Johan Bakayoko en aanvoerder Luuk de Jong, had PSV het grootste deel van de wedstrijd de controle over de wedstrijd. Ivan Perisic en Pepi kregen allebei het teken om te starten, terwijl Willem II de Eindhovense giganten op de proef wilde stellen met een vroege aanval.

Slechts 36 seconden na de wedstrijd kreeg Cisse Sandra van Willem II een gouden kans om de thuisploeg een droomstart te bezorgen. Een bekering lukte hem echter niet, waardoor PSV zich kon herstellen van de vroege schrik. Een paar minuten later stelde Malik Tillman van PSV de doelman van Willem II op de proef met een krachtig schot, maar dat werd hem ontzegd door een briljante redding, waardoor de eerste helft spannend bleef.

De eerste helft eindigde doelpuntloos, waarna Peter Bosz bij rust wijzigingen moest doorvoeren. Hij bracht vleugelspeler Noa Lang en vleugelverdediger Rick Karsdorp in, een zet die zijn vruchten zou afwerpen. Na amper tien minuten in de tweede helft maakte Pepi zijn stempel en kopte een goed geplaatste vrije trap van Joey Veerman binnen, waardoor de impasse werd doorbroken en PSV op 1-0 voorsprong kwam. Het doelpunt zorgde voor vertrouwen bij PSV en Willem II had moeite om de controle terug te krijgen.

Kort daarna zette Karsdorp, die sinds zijn introductie levendig was, Pepi op voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. De jonge Amerikaanse aanvaller verdubbelde met een beheerste finish de voorsprong van PSV en onderstreepte daarmee zijn groeiende belang in de selectie van Bosz. Met een 2-0 voorsprong speelde PSV zich vervolgens door het restant van de wedstrijd, waarbij het spel efficiënt werd beheerd en Willem II nooit meer een route terug in de wedstrijd kreeg.