Blues verslaan Feyenoord met 9-0 in oefenduel, Bompastor regeert als baas…. lees meer..

Als dit een teken is van wat Chelsea-fans dit seizoen in de WSL kunnen verwachten, dan gaan de kampioenen doelpunten maken – en veel ook.

Oké, een 9-0 overwinning op een middelmatige tegenstander van het Nederlandse Feyenoord staat misschien niet gelijk aan een spannende wedstrijd tegen Arsenal of Manchester City, maar het zou er wel voor kunnen zorgen dat die wedstrijden minder spannend worden dan in de afgelopen seizoenen.

En dat is nog zonder Sam Kerr, Catarina Macario en Mia Fishel in de aanval – allemaal geblesseerd.

Hoofdcoach Sonia Bompastor nam namens de Blues het veld op als vervinger van Emma Hayes. Zij leek in eerste instantie niet misplaatst.

Vijf minuten later en een doelpunt voor nieuwkomer Sandy Baltimore, die briljant was begonnen aan de rechterkant. Ze schoot een knappe linker van dichtbij binnen om de Blues op 1-0 te zetten.

Maya Ramirez schoot nummer twee binnen in de achtste minuut. Ze overmeesterde haar verdediger, raakte de bal aan de rechterkant en schoot van net binnen het strafschopgebied een lage rechtse bal langs Oliwia Szymczak.

Linksback Niamh Charles knikte bijna nummer drie binnen in de 22e minuut, maar haar looping op doel werd acrobatisch van de lijn gejaagd door Amber Verspaget. Feyenoord-verdediger Celainy Obispo maakte in de 27e minuut een overtreding op Ramirez en kreeg geel van scheidsrechter Emily Heaslip.

Vervolgens kreeg ze een tweede gele en een rode kaart, omdat ze het waarschijnlijk niet eens was met de regels.

Chelsea-manager Sonia Bompastor probeerde Heaslip op andere gedachten te brengen, maar de speelster verliet het veld.

Maar ze liet een vervangster in de persoon van Tess van Bentem in het veld komen, waardoor de teams op elf spelers bleven.

Sjoeke Nusken schoot vervolgens de derde bal met een zachte stift in het net.

Lauren James had bijna eenzelfde doelpunt gescoord, maar opnieuw schoot een verdediger de bal van de lijn.

Enkele seconden voor fluitsignaal werd het Nederlandse team uit elkaar gereten, waardoor Wieke Kaptein de makkelijkste kans kreeg om van dichtbij de treffer binnen te schieten.

Sophie Ingle verving Kaptein tijdens de rust.

Maar het ging zoals gewoonlijk en na 60 minuten, vlak voor een reeks wissels, zorgde aanvoerder Mille Bright voor de vijfde goal.

Zes van de beste spelers kwamen op 75 minuten en het was de in eigen land opgeleide invaller Aggie Beever-Jones die

gekerfd.

Twee minuten later was het ook Mailka Hamano die inviel. Haar lage schot vanaf de rand van het strafschopgebied leidde tot een schot dat net binnen de eerste paal verdween.

Beever-Jones scoorde haar tweede en Chelsea’s achtste toen ze in de 86e minuut de Nederlandse verdediging voorbijstreefde en de bal eenvoudig binnen schoot.

De wissels hadden misschien invloed op de kwaliteit van het spel, maar niet op het aantal doelpunten. Beever-Jones scoorde haar hattrick net voordat de 90 minuten verstreken.

Chelsea: Musovic, Bright, Nusken, Ramirez, James, Baltimore, Kaptein, Rytting Kaneryd, Charles, Bronze, Buchanan

Wisselspelers: Hampton, Cox, Ingle, Reiten, Lawrence, Bjorn, Perisset, Hamano, Mpome, Bernabe, Beever-Jones

Feyenoord: Szymczak, Waldus, Verspaget, Obispo, Brandau, Teulings, De Graaf, Koga, Conijnberg, Van de Lavoir, Van Kerkhoven

Invallers: Weimar, Van Eijk, Koopmans, Heij, Van Bentem, Mulder, Lont, Oudejans, Buabadi, Balkhir,