Ik ga weg en kom nooit meer terug: Hoofdtrainer Feyenoord geeft toe dat hij wil vertrekken.

Ik ga weg en kom nooit meer terug: Hoofdtrainer Feyenoord geeft toe dat hij wil vertrekken.

Feyenoord-trainer Arne Slot bevestigt gesprekken met Liverpool: ‘Clubs zijn in onderhandeling’

Arne Slot heeft aangegeven dat hij Feyenoord wil verlaten om Jurgen Klopp op te volgen als  manager van Liverpool  . Hij verwacht dat de onderhandelingen tussen de twee clubs “binnen enkele dagen” tot een oplossing komen.

Liverpool opende woensdag de onderhandelingen met Feyenoord nadat ze de 45-jarige Slot hadden aangewezen als hun eerste keus om Klopp te vervangen. Klopp zal aan het einde van het seizoen na bijna negen jaar als trainer van Anfield aftreden.

Slot tekende vorig jaar een driejarig contract bij Feyenoord nadat hij de Rotterdamse club naar de  Eredivisietitel loodste  . De oud-  trainer van AZ Alkmaar  wees aanbiedingen van Leeds United en  Tottenham Hotspur af  om zijn toekomst aan Feyenoord te verbinden.

In een gesprek met ESPN Nederland voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd van donderdag tegen  Go Ahead Eagles zei Slot dat hij de kans wil grijpen om   met Liverpool naar de Premier League te verhuizen.

“Het enige wat ik erover kan zeggen is dat de clubs in onderhandeling zijn,” zei Slot. “En dan zit je in de wachtkamer en wacht je af wat eruit komt.

“Het lijkt me duidelijk dat ik naar Liverpool wil. Nu wacht ik af of de clubs tot een akkoord komen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Bronnen hebben ESPN verteld dat Feyenoord wacht op een compensatiepakket van £9 miljoen voor Slot. Maar de coach zegt dat hij blij is dat de twee teams een deal sluiten en dat hij er vertrouwen in heeft dat er snel een akkoord kan worden bereikt.

“De clubs moeten hun werk doen”, zei hij. “En dan wacht ik af en als ‘hoofdpersoon’ moet ik dat respecteren. Dat zal ongetwijfeld de komende dagen duidelijk worden.”

Na de 3-1 overwinning van Feyenoord op donderdag gaf Slot meer details over de onderhandelingen rondom zijn mogelijke overgang naar Liverpool.

“Ik heb het idee dat er al een goed bod is gedaan en dat Feyenoord naar het zich laat aanzien de best betaalde transfer voor een trainer in Nederland kan doen”, aldus de trainer.

De 45-jarige Slot kwam naar voren als de belangrijkste kandidaat voor de baan bij Liverpool nadat Xabi Alonso besloot bij  Bayer Leverkusen te blijven  en de interesse van de  Premier League-  club in  Sporting CP- trainer Ruben Amorim afnam.

Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk werd gevraagd of Slot Klopp zou vervangen na de 2-0 nederlaag van zijn team tegen  Everton  op woensdag. De  Nederlandse  international zei dat hij denkt dat de speelstijl en filosofie van zijn landgenoot bij hem zouden passen.

“Ik vind het nu natuurlijk lastig om te beantwoorden,” vertelde van Dijk aan Viaplay. “Maar ik denk dat Arne Slot op dit moment misschien wel een van de betere Nederlandse coaches is.

“Ik denk dat hij [met] de manier waarop hij speelt en de filosofie die hij heeft, een Liverpool-coach zou kunnen zijn. Alleen is het volgens mij, wat ik ook lees en hoor, natuurlijk, nog lang niet definitief.

“We zullen zien. Volgend jaar gaan we ons daarop richten.”

“Ik heb het idee dat er al een goed bod is gedaan en dat Feyenoord naar het zich laat aanzien de best betaalde transfer voor een trainer in Nederland kan doen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*